Történet

 Az egyesület története

Egyesületünk céljai - az Alapszabály értelmében - a kerékpározás, mint tömegsport népszerűsítése, és a helyi kerékpársport koordinálása, e célt szolgáló sportesemények szervezése, valamint az élsport utánpótlásának biztosítása, a tagsági viszonnyal rendelkező sportolók szakszerű felkészítése, versenyeztetése, testedzési lehetőség biztosítása, edzőtáborok szervezése, természetjárás, a sportágban az egészséges életmód népszerűsítése.

Megalakulásunk (1999) óta minden területen folyamatosan fejlődik egyesületünk. Taglétszámunk a kezdeti 19 főről, mára 48 főre nőtt, versenyzőink száma, és eredménye is folyamatosan javul, és mind több programon tudunk részt venni, és egyre többet is tudunk szervezni.

Egyesületünk életében vezető elv, hogy a profi megjelenés és hozzállás mellett igyekszünk egy nagy család maradni, ahol a csapattagok egymást segítik, és igyekeznek a lehető legaktívabban részt venni a közösségünk életében.

1998 óta minden évben több alkalommal is rendezünk kerékpáros versenyt a gyermekeknek, több alkalommal szedtünk szemetet a dunaharaszti csatorna-parti erdőben, számtalan túrát szerveztünk, részt vettünk a térséget átfogó kerékpáros turisztikai kiadvány szakmai kidolgozásában és szervezésében. Szerepet vállaltunk városunk és környékének kerékpáros úthálózat-tervezésében, valamint heti rendszerességgel edzéseket szervezünk, versenyekre járunk, szervezünk edzőtáborokat, összejöveteleket.

Sportszakmai munkánk is folyamatosan fejlődik. Mára az egyesület soraiban több szakképzett edző vezetésével folyik a felkészülés, aminek köszönhetően az eredmények is javultak. A Mountain Bike Cross Country szakágban több kategóriában és korcsoportban is indítunk versenyzőket 6 évestől egészen a Master2 kategóriáig. A gyermekek közt nagyon nagy a lelkesedés, eredményeik közt nem ritka a dobogós helyezés, és számuk is folyamatosan gyarapszik, így komoly utánpótlás-bázist jelentünk a sportág számára. Ami pedig a felnőtteket illeti, már több alkalommal is büszkén Országos Bajnokot avattunk különböző kategóriákban. A kupasorozatok történetében több dobogós helyet is begyűjtöttünk. Legeredményesebb versenyzőnk a tavalyi szezonban Bogdány Ákos volt, aki ELIT kategóriában a Magyar Kupa-sorozat 3. helyén végzett.

A legtöbb versenyre saját csapatbuszunkkal utazunk, amit egyesületünk tagjaival közösen dekoráltunk ki.

Ennek a rengeteg munkának az elvégzésében és a működés alapvető feltételeinek megteremtésében óriási szerepet vállalnak tagjaink és támogatóink, akiknek ezúton is köszönjük a kitartását! 

Történet