Zsiráfok.hu Kft. - Elektromos futópad javítás, szerviz - Telefon: +36303829818

A Zsiráfok.hu Kft. szakemberei 2023-ban már 19. éve foglalkoznak elektromos és mechanikus futópadok szervizelésével, javításával, fejlesztésével.
Futópad javítás terén szerzett  szakmai tapasztalatunkkal állunk rendelkezésére. Igyekszünk a lehetetlen kihívásnak tűnő feladatokat is rövid határidőn belül megoldani.

 

Műhelyünk címe, nyitvatartás, elérhetőség

Helyszíni kiszállás rendelése, futópad szerviz hibabejelentés gyorsan, egyszerűen, éjjel-nappal: HIBABEJELENTŐ


Továbbra is lehetőség van a futópad helyszíni javítására is, ekkor kiszállási díj ellenében az Ön otthonában javítjuk meg a gépet, szükség esetén csak a javítandó alkatrészeket szállítjuk el. (Kérjük, ha a futópad elhelyezése miatt a lakásban szükséges a váltócipő használata, azt hibabejelentéskor jelezze kollégánknak, mert balesetvédelmi okokból elektromos gépet NEM szerelünk cipő nélkül!)

Az elektromos futópadok leggyakoribb hibáinak, mint a túlterhelésből adódó motor meghibásodások, illetve a futópad motor controller (motor vezérlő) panel hibái, futószőnyeg elhasználódás, futólap repedés, kopás, kábelsérülések, csapágyak elhasználódása, már bevált technikák állnak rendelkezésre, amelyekkel a fennálló hibákat gyorsan és megbízhatóan el tudjuk hárítani. Az általunk javított elektromos futópad márkák közül néhány:
Alex, Aryca, Basic Training, BH Fitness, Body Sculpture, Bremshey, Buffalo, Crane, DAUM Electronic, DC Treadmill, DK, Domyos, Energetics, Felax, Finnlo, Forerunner, GS Golden Sport, Hammer, Hipower, Horizon, Kettler, KlarFit, Kondition, Life Fitness, LifeGear, MALI, Maxxus, Miralago, NordicTrack, OMA, Opti, Profitness, ProForm, Pulse, RBS, Reebok, Remond, Robust, Royal Beach, Schwinn Maya, SportsArt, Steelflex, Sportop, Startrac, Technogym, Toorx, Trimline, Tunturi, U.N.O. Fitness, Vision Fitness, Weslo.

ProForm, NordicTrack, Domyos és Weslo elektromos futópadok garancián túli szakszervize, igény szerint helyszíni javítással Magyarország egész területén.

 Ha elromlott a futópadja, hívjon és megjavítjuk!

A futópad hibájának megállapítása után előzetes ajánlatot adunk a várható javítási költségekre. Ha a javítás a helyszínen nem végezhető el, kérésére gondoskodunk a futópad szervizbe szállításáról, elkészülés után pedig a gép visszaszállításáról. Kiszállási díjainkról és szervizünk javítási árairól, illetve a futópad javítási feltételekről részletesen az árjegyzékből tájékozódhat. Minden általunk elvégzett futópad javításra 6 hónap garanciát vállalunk!

 Legfrissebb fejlesztésünk: 

Műszeres futópad motor vizsgálat, ami egy olyan eljárás, amivel a látszólag még működő motoron is láthatóvá tesszük a legapróbb hibát. Ezzel megelőzzük azt a problémalehetőséget, hogy a futópad motorvezérlő elektronikájának javítása után rövid időn belül ismét meghibásodjon a gép. Így szervizünk javításainak garanciális biztonsága tovább fokozódott A kezdetekben még analóg oszcilloszkóppal dolgoztunk. Futópad motor tekercselés ellenőrzés szétszerelés nélkül analóg oszcilloszkóppal
Futópad motor tekercselés ellenőrzés szétszerelés nélkül digitális oszcilloszkóppal Mára kerestünk olyan alternatívát, amely könnyebben hordozható, és a helyszíni javítások alkalmával is hatékonyan alkalmazható. Így a méréseket már mini digitális oszcilloszkóppal végezzük, mely nem nagyobb egy mobiltelefonnál, a tudása viszont jóval széleskörűbb mint a táskányi méretű elődjének.
A fenti képen látható grafikon egyértelműen jelzi, hogy az egyébként viszonylag jó állapotú motor forgórészének egy ponton súlyos gondja van. Ez a csúcsponti áramfelvétel üzem közben olyan nagy volt, hogy az elektronika védelme letiltotta a futópad további működését. Jobbra látható szétszerelés után az egyértelmű probléma:  Futópad motor tekercselés ellenőrzés szétszerelés nélkül digitális oszcilloszkóppal

 

Újabb műszert vetettünk be a futópad diagnosztika pontosítására. Az eszköz egy Hőkamera. A képek szobahőmérsékleten, 85kg testsúlyú futó 10 perces 10km/h sebességű futása után készültek egy jó állapotú futószőnyeggel és futólappal rendelkező ProForm 3.8-as elektromos futópad vizsgálatakor leszerelt motortér burkolat mellett. A felvételeket saját, FLUKE Ti20-as típusú hőkameránkkal készítettük. A hőfényképeken látható számok oC-ban értendőek.

Elektromos futópad diagnosztika hőkamerával
1. Hőfénykép:

Közvetlenül a futás után megfigyelhető, hogy a futószőnyeg közepe -amit futásra használunk- körben felhevült, továbbá a motor a szénkefe körül, a hajtószíj és a vezérlő elektronika is felmelegedett.

Elektromos futópad diagnosztika hőkamerával
2. Hőfénykép:

5 perccel a futás befejezése után a futószőnyeg már csak ott forró, ahol alatta a futólap is felhevült a súrlódástól, és megfigyelhető, hogy a hengerek és a motortest is lassan segít a hőelosztásban.

Elektromos futópad diagnosztika hőkamerával
3. Hőfénykép:

A futópad motorvezérlő egysége közvetlenül a leállítás után. Jól látható, hogy a motort közvetlenül ellátó alkatrészek komoly terhelésnek vannak kitéve, így a hűtésük rendkívül fontos. ezzel a módszerrel könnyen felfedezhetőek a meghibásodás korai szakaszában lévő, túlmelegedett alkatrészek.

 

Így néz ki nálunk egy elektromos futópad motortere kitisztítva javítás után: 

Elektromos futópad javítás után kitisztítva Elektromos futópad javítás után kitisztítva

 

Néhány példa a gyors és hatékony futópad hibaelhárításra:

Hibajelenség: Futás közben túlságosan puha a futópad futófelülete, az ismétlődő terheléstől hosszában megrepedt a futólap.

Ha ezt a jelenséget tapasztalja, érdemes azonnal befejezni a futópad használatát, mert ha a futólap teljesen eltörik, és a felső futófelület is megsérül, akkor a szőnyeget már néhány lépés után tönkre teszi a borotvaként működő megrepedt felső műgyanta réteg. Elektromos futópad törött futólapja  Az új futólap legyártása után a gyári méretek alapján elkészítjük a sarokkivágásokat, a furatokat, süllyesztéseket, egyes futólapoknál pedig az élmarásokat. Ehhez jelenleg több mint 170 különböző típusú futópad futólapja áll rendelkezésünkre mintaként. Futólap mintáink 

Megoldás: A futópad hibás futólapjának kiszerelése után levesszük a méreteket, legyártjuk a kívánt vastagságú futólapot, majd pontos méretre vágjuk. Ezután az eredeti tábla alapján elkészítjük a rögzítőfuratokat. (Az új futólap hordozó alapanyaga lehet az eredetinél tartósabb, nagyobb szilárdságú nyírfa rétegelt lemez, vagy az eredetivel megegyező MDF alapanyag is alacsony súrlódású felülettel ellátva.) Mindkét lehetőség árának kiszámításához segítséget ad a FUTÓLAP ÁR számító programunk.
Ezután már csak az elkészült futólap beszerelése van hátra a futópadba.

Fejlesztéseink nem állnak meg, tapasztalatainkat folyamatosan hasznosítjuk a javításban és alkatrész gyártásban. Ez a tükörfényes bevonat volt az első műgyanta típus, amit a futólapok gyártásánál alkalmaztunk. De ma már van ennél sokkal jobb.

Elektromos futópad  futólapja 

Mégpedig a futópad gyártók által használt gyári anyaggal megegyező alacsony súrlódási együtthatóval rendelkező selyemfényű felületet adó műgyantát használjuk. Ezzel az anyaggal a gyárival megegyező minőségű, rétegelt hordozó választása esetén pedig a gyárinál tartósabb futólapokat tudunk gyártani.  

Elektromos futópad  futólapja 

 

 

Hibajelenség: Futás közben nagyon erőlködik a motor, nehezen fut a szőnyeg, mert elkopott a futólap.

Ez egy extrém eset, ilyennel mi is ritkán találkozunk, de néhány gépen ennyire képes elkopni a futólap felülete úgy, hogy még működik a gép. A legtöbb esetben a futólap műgyanta rétegének csíkosra kopása már elegendő a megnövekedett súrlódási felület kialakulásához, és sokszor már ezért letilt a gép. 
A futólap sérülésének egyértelmű jele, ha rálépéskor erősen surrogó, zizegő hangja van a szőnyegnek.
Elektromos futópad futólapja teljesen elkopva 

 Megoldás: A futópad hibás futólapjának kiszerelése után levesszük a méreteket, legyártjuk a kívánt vastagságú futólapot, majd pontos méretre vágjuk. Ezután az eredeti tábla alapján elkészítjük a rögzítőfuratokat. (Az új futólap hordozó alapanyaga lehet az eredetinél tartósabb, nagyobb szilárdságú nyírfa rétegelt lemez, vagy az eredetivel megegyező MDF alapanyag is alacsony súrlódású felülettel ellátva.) Mindkét lehetőség árának kiszámításához segítséget ad a FUTÓLAP ÁR számító programunk.

Ezután már csak az elkészült futólap beszerelése van hátra a futópadba.

Hibajelenség: A kijelzőn megjelenik minden, de a gombok megnyomására nem reagál vagy csak csipog a computer, de a gép nem indul el.

Megoldás: Először a futópad biztonsági kulcsát érdemes ellenőrizni, ugyanis ha nincs a helyén, futópad típustól függően tud ilyen hibajelenséget produkálni. Több típusnál a kijelző teljesen sötét, amíg a safety key nincs a helyén. Ha ez rendben van, akkor valószínűleg szervizre lesz szükség, mert a további hibalehetőség oka lehet a gombok fizikai hibája, vagy rosszabb esetben a gombokat kezelő elektronika meghibásodása. Ez szerencsés esetben javítással orvosolható, de lehet, hogy a teljes computert cserélni szükséges a futópadon.

Hibajelenség: a futópad induláskor leveri a biztosítékot.

Megoldás: Közvetlen rövidzárlat vagy a futópad meghibásodott motorvezérlője okozza. Ha a hibát nem közvetlen rövidzárlat okozta, akkor a legtöbb esetben szükséges a motor controller elektronika javítása és a motor részleges vagy teljes javítása is. Mivel az otthoni elektromos futópadok nagyobbik részét permanens mágneses egyenáramú motor hajtja, ezért a motor javításának első lépése a külső palást mágneses mezejének regenerálása (MPMMR). Ettől a futópad motorok egy része helyreáll - ha a tekercselés még nem sérült meg. Ha a motor a futópadba visszaszerelve továbbra is erőtlen, szükség van a forgórész újratekercselésére. Ekkor új csapágyak is kerülnek a motorba, szükség esetén pedig a szénkeféket is cseréljük. Így a motor teljes felújítása után újra az eredeti teljesítményt képes leadni. Az MPMMR-t megelőzésként is ajánljuk, 2-3 évenként érdemes elvégeztetni a futópad motorján, ezzel megelőzhető a futópadoknál a túlterhelésből adódó motorcontroller meghibásodás.

Hibajelenség: a futópad computere látszólag elindul, de a futószalag nem mozdul, majd néhány másodperc múlva hibaüzenettel leáll a gép.

Megoldás: Általában túlterhelést vagy elöregedést követően a motor teszi tönkre a futópad motorvezérlőjét. Leggyakrabban a futópad motor controller elektronika javítása és a motor részleges vagy teljes felújítása után használható ismét a futópad. Mivel az otthoni elektromos futópadok nagyobbik részét permanens mágneses egyenáramú motor hajtja, ezért a motor javításának első lépése a külső palást mágneses mezejének regenerálása (MPMMR). Ettől a motorok egy része helyreáll - ha a tekercselés még nem sérült meg. Ha a futópad motor továbbra is gyenge, szükség van a forgórész újratekercselésére. Ekkor új csapágyak is kerülnek a motorba, szükség esetén pedig a szénkeféket is cseréljük. Így a motor teljes felújítása után újra az eredeti teljesítményt képes leadni. Az MPMMR-t megelőzésként is ajánljuk, 2-3 évenként érdemes elvégeztetni a futópad motorján, ezzel megelőzhető a futópad túlterheléséből adódó motorcontroller meghibásodás.

Hibajelenség: a futópad futószőnyege megtorpan futás közben.

Megoldás: Ez egy rendkívül kellemetlen futópad hiba, akár balesetet is eredményezhet, ha nem kerül kijavításra. A probléma oka a hajtási rendszerben keresendő. Lehet laza a futószőnyeg, elhasználódott a hajtószíj, vagy ritkábban leválik a szíjtárcsa a futópad hengeréről.
Először a futópad leírásában található módon feszítsük meg a futószőnyeget. Ha már megnyúlt a futószőnyeg és teljesen ki van feszítve az állítócsavar segítségével és még mindig megcsúszik, akkor szükséges a futószalag cseréje. A futópadon akkor is futószőnyeg cserére van szükség, ha a végtelenítésnél megrepedezik a felület, és elkezd szétszakadni, vagy elöregszik a felület, esetleg a textil hordozófelület leválik a futószalag hátoldaláról, de az is a futószőnyeg élettartamának végét jelenti, ha hosszában meggyűrődik. A futópad szőnyeg cseréjéhez szükség van a pontos hossz és szélesség méretre, ennek ismeretében tudunk ajánlatot adni a szőnyeg gyártására. A kért futószőnyeg minőségi kategóriától függően a megrendeléstől számítva 1 héten belül átvehető. Kétféle minőségű futószőnyeg árának kiszámításához segítséget ad a FUTÓSZŐNYEG ÁR számító programunk.
Ha a futószőnyeg megfeszítése nem jár eredménnyel és még mindig megcsúszik a futószőnyeg, közben esetleg visító hangot hall a futópad motorteréből a futószőnyeg megcsúszásakor, mindenképp hívjon szakembert a komolyabb probléma feltárása és kijavítása érdekében.

Hibajelenség: a futópad minden funkciója működik, de a szőnyegre lépéskor lelassul, érezhetően erőtlen.

 Megoldás: Ez a probléma elsősorban a Proform és NordicTrack típusú gépeknél jelentkezik, de találkoztunk ilyen jellegű hibával Domyos és Weslo típusú futópadnál is. A problémát általában az elgyengült motor és a futópad meghibásodott motorvezérlője okozza. Ha a probléma a szőnyeg és a tábla közé juttatott futópad olajos kenés után is fennáll, akkor a javításhoz a legtöbb esetben szükséges a motor cseréje, egyes esetekben még a motor controller javítása is. Az elmúlt időszakban számos esetben tapasztaltuk, hogy nem elegendő a futópadon a konkrét hiba elhárítása, hanem a kiváltó okot is fel kell tárni, és gyakran szükséges a futószőnyeg és a futólap cseréje is ahhoz, hogy a futópad tartósan és megbízhatóan működjön tovább, ha azok elhasználódása miatt a súrlódás rálépéskor már meghaladja a kritikus szintet.

Hibajelenség: a futópad minden lépéskor recsegő ropogó, nyekergő hangot hallat.

Megoldás: Ilyenkor minden esetben mechanikai hibát kell keresnünk. A leggyakoribb a futólap csavarjainak kilazulása, vagy a vázcsavarok meglazulása, egyes esetekben pedig a dőlésszög állító mechanika csuklópontjai is képesek ilyen kínzóan zavaró hangokat kiadni. Minél hamarabb megszüntetjük a rendellenes hangokat, annál kisebb mértékű lesz a gép károsodása, mert ezek a hangok mindig valamilyen nem kívánt mechanikai súrlódást, ezzel egy időben jelentős kopást jeleznek. Azoknak a futópad használóknak, akik fülhallgatóval futnak, javaslom, hogy minden alkalommal vegyék ki a fülest egy rövid időre a fülükből, és hallgassák meg, nincs-e problémás hangja a gépnek, mert könnyen előfordulhat, ha nem hallja meg a hibát, a gép menthetetlen lesz, és annyira tönkremegy, hogy használhatatlanná válik.

Futópad szerviz hibabejelentés gyorsan, egyszerűen: HIBABEJELENTŐ

 

 Tanácsok a futópad élettartamának meghosszabbításához:

1. A Futópad élettartamának meghosszabbítása és az egyenletes jó teljesítmény érdekében fontos a kenés! A rendszeres kenés nyilvántartásához is adunk egy kis segítséget:

Ingyenesen letölthető kenési napló PDF formátumban:

Még több információ a futópad kenőanyagról

Megérkezett a legfrissebb fejlesztésünk eredménye, az otthoni futópadokhoz használható Nagyteljesítményű Futópad Olaj amely egyesíti a sűrű futópad kenőolajok tartós hatását az edzőtermi gépekhez gyártott olajok magas tűrőképességével.

Ára:
visszazárható 300ml-es flakonban, ajándék aplikátorral: 5740 Ft+ÁFA,
visszazárható 100ml-es flakonban 2490 Ft+ÁFA

Rendelek! 

 

2. További hasznos tanácsok, melyekkel meghosszabbíthatja elektromos futópadja élettartamát: Tippek és ötletek a gondtalan futópad használathoz.

 
Zsiráfok.hu Kft. 

Gyors, szakértő elektromos futópad szerviz, javítás

Telefon: 30/382-9818

 

4body, Alex, Basic Training, BH Fitness, Body Sculpture, Bremshey, Buffalo, Crane, DAUM Electronic, DC Treadmill, DK, Domyos, Energetics, Felax, Finnlo, Forerunner, GS Golden Sport, Hammer, Hipower, Horizon, Kettler, Klarfit, Kondition, Life Fitness, LifeGear, MALI, Maxxus, Miralago, NordicTrack, OMA, Opti, OTO Mediwel, Profitness, ProForm, Pulse, RBS, Reebok, Remond, Robust, Roger BlackRoyal Beach, Schwinn Maya, SportsArt, Steelflex, Sportop, Startrac, Technogym, Toorx, Trimline, Tunturi, U.N.O. Fitness, Vision Fitness, Vital Force, Weslo plusz az Öné.

 

 

Gyors, szakértő elektromos futópad szerviz: elektronika, vezérlés javítás; futószőnyeg, futópad lap gyártás; motor javítás. Garancia. Telefon: +36303829818